IZJAVA O PIŠKOTKIH

Dobrodošli na naši strani!

Da bi ta spletna stran pravilno delovala z vsemi svojimi funkcionalnostmi in za Wurth BH d.o.o. bi lahko še naprej delali na izboljšanju spletnega mesta in izboljšanju uporabniške izkušnje, so potrebni piškotki. Namen tega dokumenta je seznaniti uporabnike s pravili v zvezi z zbiranjem uporabniških podatkov s pomočjo piškotkov in drugih tehnologij zbiranja podatkov. Po zakonskih predpisih je pred shranjevanjem piškotkov obvezno zaprositi uporabnika za soglasje. Uporabnik ima pravico, da sprejme, zavrne ali izključi piškotke.

V primeru, da uporabnik ne uporabi nobene od ponujenih možnosti in nadaljuje z uporabo spletne strani, se uporabnik te spletne strani strinja z uporabo teh datotek. Če uporabnik onemogoči piškotke, ne bo mogel uporabljati določenih funkcij spletnega mesta, ki jih ta tehnologija podpira.

V skladu z direktivo EU morajo subjekti, ki shranjujejo piškotke na računalnike uporabnikov, uporabnikom zagotoviti jasne in natančne informacije o tem, kako se piškotki uporabljajo na spletnem mestu, in morajo zahtevati »soglasje« za takšno obravnavo.

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo spletno mesto, ki ga obiščete, shrani na vaš računalnik. Piškotki običajno shranijo vaše nastavitve, nastavitve spletnega mesta, kot je vaš želeni jezik ali naslov. Pozneje, ko znova odprete isto spletno mesto, spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. To omogoča spletni strani, da prikaže informacije, prilagojene vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo širok nabor informacij, vključno z osebnimi podatki (na primer vaše ime ali e-poštni naslov). Vendar pa je te podatke mogoče shraniti le, če to dovolite – spletna mesta ne morejo dostopati do informacij, ki jim jih niste dali vi, in ne morejo dostopati do drugih datotek na vašem računalniku ali mobilni napravi. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov vam niso vidne. Lahko pa spremenite nastavitve svojega spletnega brskalnika, tako da lahko izberete, ali želite zahteve za piškotke odobriti ali zavrniti, samodejno izbrišete shranjene piškotke, ko zaprete spletni brskalnik itd.

Kako onemogočiti piškotke?

Z izklopom piškotkov se odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku ali mobilni napravi. Nastavitve piškotkov lahko nadzirate in konfigurirate v vašem spletnem brskalniku. Če onemogočite piškotke, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij na spletnem mestu.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki ali sejni piškotki se odstranijo iz vašega računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Uporabljajo jih za shranjevanje začasnih informacij, kot so predmeti v nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete program spletnega brskalnika. Spletnim mestom pomagajo shraniti podatke, kot sta prijavno ime in geslo, tako da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto. Trajni piškotki bodo na vašem računalniku ostali dneve, mesece, celo leta.

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki prihajajo s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. S temi piškotki lahko spletna mesta shranijo podatke, ki jih bodo znova uporabila, ko bodo naslednjič obiskali to spletno mesto.

Kaj so piškotki tretjih oseb?

Piškotki tretjih oseb izvirajo iz oglasov na drugih spletnih mestih (kot so pojavna okna ali drugi oglasi), ki se nahajajo na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. S temi piškotki lahko spletna mesta spremljajo uporabo interneta za namene trženja.

Ali to spletno mesto uporablja piškotke?

Da, s primarnim ciljem narediti spletno mesto boljšo uporabniško izkušnjo. Poleg tega se uporabljajo za:

Za merjenje udeležbe

To spletno mesto uporablja storitev za merjenje prometa, ki je Google Analytics. Tudi na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče identificirati uporabnikov, zbrani podatki pa se uporabljajo izključno za statistične namene. Če želite določeni storitvi onemogočiti shranjevanje piškotkov, lahko to storite na naslednji povezavi: Google Analytics

Za normalno delovanje spletnih programov

Piškotki se uporabljajo za normalno delovanje nekaterih funkcij spletnega mesta, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebine.

Povezave do drugih strani

Ta stran lahko vsebuje povezave do drugih strani. Upoštevajte, da ne nadzorujemo mehanizmov zbiranja uporabniških podatkov, ki jih uporabljajo ta spletna mesta, in da ta pravilnik o piškotkih ne velja za ta druga spletna mesta.

Dodatne informacije o izključitvi piškotkov.

Trenutno obstaja več spletnih mest za izklop shranjevanja piškotkov za različne storitve. Več lahko izveste na naslednjih povezavah: