POLITIKA PIŠKOTKOV

POLITIKA PIŠKOTKOV

Nazadnje posodobljeno 03/2021

Politika piškotkov ("Politika piškotkov") opisuje različne vrste piškotkov, ki se uporabljajo na spletnem mestu. Politika uporabe piškotkov je sestavni del Politike zasebnosti.

  1. Kaj so piškotki?
  2. Zakaj uporabljamo piškotke
  3. Katere piškotke uporabljamo
  4. Kako izklopiti piškotke
  5. Posodobite politiko uporabe piškotkov

1. Kaj so piškotki? Za vzdrževanje spletnega mesta in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jo pričakujete, Wuerth, d.o.o., Trzin, Slovenija uporablja tehnologijo, splošno znano kot piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih pošljemo na vaš računalnik in do katerih lahko dostopate pozneje. Lahko so začasne ali trajne in uporabljajo na primer tehnologijo JavaScript ali Flash. Zahvaljujoč piškotkom brez težav iščete in vidite rezultate, ki so za vas pomembni. Piškotki nam prikazujejo, kaj vas kot uporabnika zanima, kar nam pomaga izboljšati uporabo spletnega mesta za vas in druge uporabnike. S piškotki vas ne identificiramo, uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletnega mesta. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika.

2. Zakaj uporabljamo piškotke? Za izboljšanje naših storitev Wuerth, d.o.o., Trzin, Slovenija uporablja piškotke. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so potrebni za pravilno delovanje nekaterih storitev, drugi pa se uporabljajo za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta (statistika), da jih lahko prilagodimo vašim potrebam. Nekateri piškotki so začasni in izginejo, ko izklopite brskalnik, drugi pa so trajni in ostanejo nekaj časa v računalniku. Nekateri piškotki so potrebni za delovanje strani, drugi pa se uporabljajo za izboljšanje učinkovitosti in uporabniške izkušnje.

3. Katere piškotke uporabljamo? Wuerth, d.o.o., Trzin, Slovenija uporablja več različnih piškotkov, ki jih lahko razvrstimo v več kategorij, da boste lažje razumeli, zakaj in kako uporabljamo piškotke. Spodaj lahko izveste več o vsaki kategoriji piškotkov.

3.1. Potrebni piškotki. Ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje našega spletnega mesta, saj nekateri deli spletnega mesta brez njih preprosto ne bi mogli delovati. Vedno so nastavljeni, ko dostopate do našega spletnega mesta in ne vsebujejo ali zbirajo osebnih podatkov. Uporabljamo naslednje potrebne piškotke:

3.2. Analitični piškotki. Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšujemo delovanje našega spletnega mesta. Pomagajo nam ugotoviti, katere strani so najbolj in najmanj priljubljene, ter videti, kako obiskovalci krmarijo po spletnem mestu. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Če ne dovolite uporabe teh piškotkov, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto.

3.3. Funkcionalni piškotki. Ti piškotki so namenjeni zbiranju in shranjevanju anonimnih informacij o vaših odločitvah in želenih nastavitvah na spletnem mestu in nam omogočajo, da na spletnem mestu ponudimo različne prilagojene funkcije v skladu z vašo izbiro.

4. Kako izklopiti piškotke. Imate možnost, da sprejmete ali zavrnete politiko piškotkov, ki vam bodo omogočili uporabo vseh funkcij našega spletnega mesta brez omejitev. Po potrebi lahko nastavitve piškotkov spremenite v svojem internetnem brskalniku. Vaš brskalnik vam omogoča spreminjanje nastavitve piškotkov. Takšne nastavitve po navadi najdete v meniju vašega internetnega brskalnika pod naslednjimi elementi: "možnosti", "orodja" ali "nastavitve". V meniju si lahko ogledate tudi element "pomoč". Različni brskalniki lahko uporabljajo različne mehanizme za onemogočanje piškotkov.

Če želite piškotke izbrisati ali spremeniti nastavitve brskalnika glede tega, sledite naslednjim navodilom za posamezne najpogostejše brskalnike.

Ko boste v brskalniku nastavili, katere piškotke želite sprejeti in katere zavrniti, bo spletna stran to dosledno upoštevala. Obstoječe piškotke lahko izbrišete s pomočjo brskalnika.

5. Posodobite politiko uporabe piškotkov. Wuerth, d.o.o., Trzin, Slovenija po potrebi posodablja Politiko piškotkov. Zato vam priporočamo, da to stran spremljate. Vse spremembe v tej politiki bodo učinkovale šele, ko bo spremenjena Politika piškotkov objavljena na spletnem mestu podjetja Wuerth, d.o.o., Trzin, Slovenija.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, nas lahko kontaktirate na elektronski naslov:webshop@wuerth.si