ZGODOVINA

Vsako podjetje ima svoje začetke, prve korake našega pa je naredil Adolf Würth. Kar je bila na začetku osebna prodaja lesnih vijakov v majhnem nemškem mestecu Künzelsau, je zraslo v močno svetovno podjetje.

1945

Adolf Würth, ki je v industriji deloval že zadnjih 20 let, 16. julija 1945 ustanovi podjetje, ki se je specializiralo za prodajo vijakov in matic. Adolf GmbH & Co. Kg je starševsko podjetje in predstavlja največje individualno podjetje skupine Würth Group.

 

1954

Po smrti Adolfa Würtha leta 1954 vodenje podjetja prevzame njegov 19-letni sin Reinhold. V tem času se letna prodaja giba okoli 80 000 evrov.

 

1962

Würth Nizozemska je prvo podjetje, ustanovljeno izven Nemčije, v istem letu pa sledi še širitev v Švico in Avstrijo. Leta 1969 prodrejo v Ameriko.

 

1987

S pridobitvijo podjetja na Japonskem in postavitvijo lastnega v Maleziji, Würth postane zastopan tudi na Azijskem trgu. Ta dosežek so dodali k prisotnosti na trgih Amerike, Afrike, Evrope in Oceanije.

 

 

1992

Postavitev nove administracijske stavbe maja 1992 predstavlja pomemben korak. Arhitekurtno dovršena zgradba služi tudi kot muzej, odprt za javnost.

 

1999

Zaradi podjetniških dosežkov Prof. Dr. h. c. mult. Würth do konca poletnega semestra 2003 poučuje in predaja znanje o podjetništvu na Univerzi v Karlsruhe-u.

 

2000

Ob zaključku leta 2000 podjetje doseže nov rekord. Z dosegom 5 milijard evrov prodaje se je tako izpolnila Würthova vizija, imenovana »Vision 2000«, ki jo je oblikoval davnega leta 1987.

 

2010

Prof. Dr. h. c. mult. Würth aprila praznuje 75. rojstni dan, Adolf GmbH & Co. Kg, starševsko in največje individualno podjetje, pa praznuje 65. obletnico delovanja. Istega leta je širši javnosti predstavljen nov logotip.

2018

Würth v prihodnosti načrtuje samostojno proizvajanje brezžičnega električnega orodja. Tako pod imenom WÜRTH MASTER POWER TOOLS LTD. združijo moči s podjetjem Techtronic Industries Co. Ltd.

 

2022

Adolf Würth Gmbh & Co. KG odpre enega izmed bolj prefinjenih centrov za testiranje tehnologije pritrjevanja. V Reinhold Würth Innovation Cener CURIO pri produktnih in sistemskih inovacijah sodelujejo oblikovalci Würth Group-a , znanstveniki in študenti tehničnih univerz.