UMETNOST IN KULTURA

Prof. dr. h. c. Reinhold Würth je poznan tudi kot velik ljubitelj umetniških del. V 70ih letih prejšnjega tisočletja je ob pomoči svetovalcev za umetnost začel z zbiranjem umetnin, njegova zbirka pa danes obsega že več kot 20.000 kosov.

Umetniška dela zajemajo približno 500-letno zgodovino ustvarjanja, od poznega srednjega veka dalje, večina pa jih je bila ustvarjena v novejšem obdobju, v 20. in 21. stoletju.

Več kot 20 let so bila umetniška dela zbirke na ogled predvsem v muzeju na sedežu podjetja v mestu Künzelsau, od leta 2001 pa jih je možno občudovati tudi v galeriji Kunsthalle Würth v mestu Schwäbisch Hall.

Z letom 1999 so se postopoma odprle tudi galerije v prostorih podjetij skupine Würth na Danskem, v Franciji, Avstriji, Italiji, Španiji, na Nizozemskem in Norveškem. Občasne razstave se dogajajo tudi v 3 švicarskih mestih (Forum Würth Chur, Forum Würth Rorschach in Forum Würth Arlesheim). Skupno je aktivnih 15 muzejev.

Umetniška zbirka je izredno bogata in zajema širok obseg del. Gledalca pritegne njena kompleksnost, ki je povezana tudi z legitimnimi željami po globljem razumevanju družbene odgovornosti.